Pěna zabaglione - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna zabaglione
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42803 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 dl | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 462,8mg |
Draslík | 51,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna zabaglione postup přípravy receptu:
1 | Vaječné žloutky dáme do mísy, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do husté pěny. Mísu s pěnou dáme na hrnec, ve kterém se pomalu vaří voda. Do žloutkové pěny přidáme marsalu a šleháme, dokud se pěna neohřeje, to trvá cca 10 minut. |
2 | Směs nalijeme do 4 sklenek. |
3 | Zabaglione podáváme teplé. |