Jednoduchý recept

Nákyp letní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 42808
Kategorie: Nákypy

Ingredience

6 plátek Chléb toastový
175 g Cukr moučkový
225 g Jahody zahradní
500 g Maliny
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
175 g Ostružiny
175 g Rybíz červený
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 760kJ
20% Sacharidy 71 g
18% Tuky 14 g
12% Sodík 249 mg
13% Bílkoviny 7 g

Nákyp letní postup přípravy receptu:

1

Šest forem o objemu 1,5dl vytřeme máslem. Formy vyložíme plátky chlebů bez kůrky.

2

Cukr s vodou dáme do pánve a necháme rozpustit, poté uvedeme do varu a 2 minuty vaříme.

3

Stranou ponecháme 6 jahod na ozdobení. Do vzniklého sirupu přidáme polovinu malin, červený rybíz, ostružiny a větší jahody rozkrojíme napůl a vaříme do měkka, aby neztratily svůj tvar.

4

Do forem přendáme ovoce a trochu šťávy, přikryjeme dalšími plátky chleba. Okraje forem zalijeme menším množstvím šťávy, aby se chléb namočil. Přiklopíme talířkem, zatěžkáme a necháme přes noc ztuhnout.

5

Zbylé maliny rozmixujeme v mixéru, přidáme ovocnou šťávu k vytvoření řidší konzistence.

6

Vyklopíme na talířky a přelijeme malinovou šťávou.

7

Ozdobíme uloženými jahodami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept