Jednoduchý recept

Skořicovo - hruškový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 42815

Ingredience

60 g Cukr třtinový
90 g Hrozinky
1 kg Hrušky
4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
275 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
60 g Sušenky Amaretti
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Tresť vanilková
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
3 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 606kJ
22% Sacharidy 79 g
157% Tuky 118 g
3% Sodík 58 mg
19% Bílkoviny 11 g

Skořicovo - hruškový koláč postup přípravy receptu:

1

Na vál nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek a dáme do něj máslo, cukr, vejce, vanilku, žloutek a zalijeme vodou. Vypracujeme hladké těsto, přidáváme dle potřeby vodu. Poté zabalíme do fólie a necháme hodinu vychladit.

2

Ze dvou třetin těsta vyválíme placku a vložíme ji do dortové formy o průměru 25 cm. Těsto potřeme marmeládou a posypeme drobenkou z rozdrcených sušenek.

3

Na tenké plátky nakrájíme hrušky, které poskládáme na sušenky, posypeme hrozinkami, skořicí a třtinovým cukrem.

4

Ze zbylého těsta vytvoříme tenký váleček a umístíme ho podél okraje formy. Ze zbytku válečku vytvoříme na koláči mřížkový vzor.

5

V předehřáté troubě pečeme 50 minut při teplotě 200°C.

6

Můžeme podávat jak teplé, tak studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept