Nákyp s oříškovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s oříškovou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42816 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krystal |
125 g | Cukr moučkový |
125 g | Hrozinky |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
85 g | Mandle mleté |
3 dl | Mléko polotučné |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,3 dl | Olej kukuřičný |
60 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 161,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej kukuřičný, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Mandle mleté, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s oříškovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu dáme hrozinky s 1,25 dl vody. Uvedeme do varu a odstavíme. Necháme 10 minut máčet a poté scedíme. |
2 | Cukr, olej a mleté mandle ušleháme do husté pasty, přidáváme postupně vejce. Mouku s kypřícím práškem smícháme s hrozinkami a zamícháme do směsi. |
3 | Formu na pudink vyložíme pečícím papírem. |
4 | Do pánve dáme nasekané vlašské ořechy, mleté mandle, mléko a krystalový cukr. Uvedeme do varu a 10 minut povaříme. |
5 | Směs na nákyp dáme do formy a zalijeme připravenou horkou omáčkou. |
6 | V předheřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 170 stupňů. |
7 | Podáváme teplé. |