Jehněčí hřebínek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hřebínek
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 458,7mg |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 895,8mg |
Vitamín A | 64,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hřebínek postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Maso omyjeme, vyčnívající kosti očistíme od masa a zabalíme do alobalu. Ochutíme solí, pepřem, potřeme olejem, poklademe větvičkami rozmarýnu a tymiánu, podlijeme vodou a pečeme zakryté doměkka. Během pečení poléváme šťávou. Po vyjmutí z trouby necháme maso ještě 15-20min odpočívat zakryté alobalem. |
3 | Podáváme s libovolnou přílohou, např.zelenými fazolkami. |