Recept

Ostrá hrášková polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 42822
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 kostka Bujón zeleninový
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 dl Jogurt bílý
1 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 266kJ
5% Sacharidy 20 g
30% Tuky 22 g
27% Sodík 535 mg
12% Bílkoviny 7 g

Ostrá hrášková polévka postup přípravy receptu:

1

Hrášek scedíme a necháme okapat. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci na rozpáleném másle, osmažíme nejdříve cibuli dozlatova, potom přidáme česnek, očištěný nastrouhaný celer, spolu s drobně nasekanými chilli papričky, vysypeme hrášek, přisypeme nasekanou petrželovou nať a vše zalijeme vývarem z bujónu.

2

Přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme 20 minut. Před dokončením vaření polévku dochutíme podle vlastní chutě solí, pepřem a kari kořením.

3

Polévku stáhneme z ohně a mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu. Hrnec postavíme znovu na sporák, přivedeme k varu, smetanu smícháme s moukou, vylijeme do polévky a necháme probublat. Na 5 minut hrnec přiklopíme poklicí a poté můžeme porcovat na talíře. Jogurt dochutíme troškou solí a každou porci na talíři polijeme.

Poznámka

Ostrou hráškovou polévku podáváme teplou s čerstvý pečivem, nebo s krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept