Recept

Višňové věnečky s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42825

Ingredience

60 g Cukr krupice
75 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
120 g Mandle
150 g Marmeláda višňová
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 793kJ
6% Sacharidy 21 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 11 mg
6% Bílkoviny 4 g

Višňové věnečky s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Uvařené žloutky za pomoci vidličky rozmělníme a společně s cukrem utřeme do pěny. Pak přimícháme 75 g moučkového cukru, máslo, vanilkový cukr, mletý zázvor, špetku soli a mouku. Vypracujeme tuhé těsto, uděláme z něj hrudku, zabalíme do potravinov´fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.

2

Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme slabou placku, ze které pomocí vykrajovátka vykrajujeme z poloviny těsta věnečky a z druhé poloviny kolečka. Vykrojené věnečky a kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem a povrch věnečků zdobíme nasekanými mandlemi.

3

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a věnečky pečeme asi 15 minut. Po upečení necháme věnečky a kolečka vychladnout, promazáváme je višňovou marmeládou a slepujeme k sobě, vždy jedno kolečka slepíme s jedním věnečkem. Pak můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept