Višňové věnečky s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňové věnečky s mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42825 |
Kategorie: | Vánoční cukroví |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
75 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
120 g | Mandle |
150 g | Marmeláda višňová |
250 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 36,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda višňová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňové věnečky s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Uvařené žloutky za pomoci vidličky rozmělníme a společně s cukrem utřeme do pěny. Pak přimícháme 75 g moučkového cukru, máslo, vanilkový cukr, mletý zázvor, špetku soli a mouku. Vypracujeme tuhé těsto, uděláme z něj hrudku, zabalíme do potravinov´fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky. |
2 | Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme slabou placku, ze které pomocí vykrajovátka vykrajujeme z poloviny těsta věnečky a z druhé poloviny kolečka. Vykrojené věnečky a kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem a povrch věnečků zdobíme nasekanými mandlemi. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a věnečky pečeme asi 15 minut. Po upečení necháme věnečky a kolečka vychladnout, promazáváme je višňovou marmeládou a slepujeme k sobě, vždy jedno kolečka slepíme s jedním věnečkem. Pak můžeme podávat. |