Vajíčkový salát se sýrem feta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčkový salát se sýrem feta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 42826 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
30 g | Křen |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
20 g | Olivy nakládané |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
6 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 385,0mg |
Draslík | 356,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Olivy nakládané, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčkový salát se sýrem feta postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, zlehka poklademe vejce a vaříme natvrdo asi 10 minut. Vylijeme vodu, pod studenou tekoucí vodou je opláchneme a necháme vychladnout. Potom je oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odložíme k dalšímu použití. |
2 | Hlávkové zelí ostrým nožem nasekáme na tenké pásky, položíme ho do mísy, přidáme oloupanou a na tenké proužky nakrájenou cibuli, osolíme, pokapeme olejem a rukou zelí pomačkáme, aby změklo. Do mísy přidáme na půlky nakrájená rajčata, na kostky nakrájený sýr feta, celé olivy bez pecek, sůl, opět pokapeme olejem, všechny suroviny ještě jednou zlehka promícháme a salát rozdělíme na porce. |
3 | Na vrch každé porce položíme připravené čtvrtky uvařeného vejce a posypeme jemně nastrouhaným křenem a salát servírujeme. |
Poznámka
Salát servírujeme studený, jako hlavní jídlo.