Jednoduchý recept

Těstovinový salát s bílou ředkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 42828

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
250 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny konzumní
3 l Voda pitná
50 g Ředkev bílá
100 g Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 592kJ
18% Sacharidy 64 g
12% Tuky 9 g
13% Sodík 268 mg
20% Bílkoviny 11 g

Těstovinový salát s bílou ředkví postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vařící a osolenou vodou vysypeme těstoviny a podle návodu na sáčku je uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme vychladnout a necháme na další použití.

2

Salátovou okurku umyjeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme je do mísy, přidáme umyté a na tenké kolečka nakrájené ředkvičky, nasekaný kopr, pokapeme citrónovou šťávou, vysypeme cukr, suroviny promícháme a smícháme s vychladlými těstovinami. Přidáme na půlky nakrájená cherry rajčata, vylijeme jogurt, ten polijeme olejem, zamícháme, podle chuti osolíme a salát porcujeme na talíře.

3

Ředkev bílou a česnek oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, spolu smícháme a posypeme každou porci na talíři.

Poznámka

Těstovinový salát podáváme studený, ozdobený nasekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept