Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4283

Ingredience

1 ks Citrony
40 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr skořicový
1 kávová lžička Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
6 ks Hrušky
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
125 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 hrst Ořechy vlašské
1 hrst Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

140% Kalorie 2,760 kcal
Kilojoule 11 546kJ
110% Sacharidy 395 g
154% Tuky 115 g
26% Sodík 512 mg
110% Bílkoviny 62 g

Tyrolský závin postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, 2lžíce cukru, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu.

2

V hrnku smícháme mléko s rozpuštěným máslem, přidáme jedno vejce a směs zapracujeme do mouky tak, aby vzniklo tužší těsto.

3

Rozdělíme na dvě poloviny. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenké pláty, posypeme strouhankou, poklademe na kousky nakrájenými hruškami, posypeme rozinkami a ořechy, pokapeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a stočíme do závinu.

4

Přemístíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 20minut.

5

Závin nakrájíme a podáváme posypaný moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept