Tyrolský závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyrolský závin
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4283 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 ks | Citrony |
40 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Cukr skořicový |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
1 hrst | Hrozinky |
6 ks | Hrušky |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 206g |
---|---|
Cholesterol | 599,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 92g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 98,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Hrozinky, Hrušky, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tyrolský závin postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, 2lžíce cukru, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu. |
2 | V hrnku smícháme mléko s rozpuštěným máslem, přidáme jedno vejce a směs zapracujeme do mouky tak, aby vzniklo tužší těsto. |
3 | Rozdělíme na dvě poloviny. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenké pláty, posypeme strouhankou, poklademe na kousky nakrájenými hruškami, posypeme rozinkami a ořechy, pokapeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a stočíme do závinu. |
4 | Přemístíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 20minut. |
5 | Závin nakrájíme a podáváme posypaný moučkovým cukrem. |