Bramborové knedlíky s uzeným masem a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 78 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky s uzeným masem a špenátem
Celkový čas: | 78 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 48 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42830 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené ve slupce |
2 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 ml | Olej slunečnicový |
150 g | Pšeničná krupice |
600 g | Špenátový protlak mražený |
12 g | Sůl |
300 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Špenátový protlak mražený, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky s uzeným masem a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Vložíme do mísy, přisypeme hrubou mouku, krupici, přidáme jedno vejce, osolíme a zpracujeme bramborové těsto. |
2 | Vařené uzené maso nakrájíme na špalíčky, špenát necháme rozmrazit, česnek prolisujeme, cibuli pokrájíme nadrobno. |
3 | Z bramborového těsta uválíme čtyři válečky, rozmáčkneme na placky, doprostřed položíme špalíčky uzeného masa, znovu zabalíme do válečků, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut. |
4 | Mezitím si připravíme špenát. |
5 | V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme a přidáme špenát, podusíme 10 minut, přidáme sůl, česnek, dvě rozkvedlaná vejce dobře rozmícháme a vaříme, až vejce ztuhnou. |
6 | Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme špenátem a teplé podáváme. |