Jednoduchý recept

Bramborové knedlíky s uzeným masem a špenátem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 78 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 48 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 42830
Kategorie: Brambory

Ingredience

1000 g Brambory vařené ve slupce
2 stroužek Česnek
40 g Cibule
200 g Mouka pšeničná hrubá
30 ml Olej slunečnicový
150 g Pšeničná krupice
600 g Špenátový protlak mražený
12 g Sůl
300 g Uzené maso vařené
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 136kJ
22% Sacharidy 79 g
51% Tuky 39 g
67% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Bramborové knedlíky s uzeným masem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Vložíme do mísy, přisypeme hrubou mouku, krupici, přidáme jedno vejce, osolíme a zpracujeme bramborové těsto.

2

Vařené uzené maso nakrájíme na špalíčky, špenát necháme rozmrazit, česnek prolisujeme, cibuli pokrájíme nadrobno.

3

Z bramborového těsta uválíme čtyři válečky, rozmáčkneme na placky, doprostřed položíme špalíčky uzeného masa, znovu zabalíme do válečků, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut.

4

Mezitím si připravíme špenát.

5

V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme a přidáme špenát, podusíme 10 minut, přidáme sůl, česnek, dvě rozkvedlaná vejce dobře rozmícháme a vaříme, až vejce ztuhnou.

6

Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme špenátem a teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept