Jednoduchý recept

Bramborové knedlíčky se zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 42831
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

750 g Brambory vařené
5 g Kmín celý
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Pšeničná krupice
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
900 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 357kJ
14% Sacharidy 52 g
11% Tuky 9 g
49% Sodík 986 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bramborové knedlíčky se zelím postup přípravy receptu:

1

Uvařené vychladlé brambory rozmačkáme na kaši, přidáme máslo, vejce, přisypeme mouku, krupici, sůl a vypracujeme bramborové těsto.

2

Zelí ze sklenice vlijeme do rendlíku i s nálevem, okmínujeme a dusíme 15 minut.

3

Z bramborového těsta vyválíme v ruce malé knedlíčky, které zavařujeme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Snažíme se zelí a knedlíčky vařit zároveň, aby byly akorát teplé.

4

Knedlíčky scedíme, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept