Bramborové knedlíčky se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíčky se zelím
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42831 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
750 g | Brambory vařené |
5 g | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Pšeničná krupice |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
900 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 450,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíčky se zelím postup přípravy receptu:
1 | Uvařené vychladlé brambory rozmačkáme na kaši, přidáme máslo, vejce, přisypeme mouku, krupici, sůl a vypracujeme bramborové těsto. |
2 | Zelí ze sklenice vlijeme do rendlíku i s nálevem, okmínujeme a dusíme 15 minut. |
3 | Z bramborového těsta vyválíme v ruce malé knedlíčky, které zavařujeme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Snažíme se zelí a knedlíčky vařit zároveň, aby byly akorát teplé. |
4 | Knedlíčky scedíme, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a podáváme. |