Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42835

Ingredience

75 g Cukr krupice
200 g Cukr moučkový
200 g Džem višňový
10 g Kandované ovoce
200 g Marcipánová hmota surová
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Slivovice
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 717kJ
8% Sacharidy 30 g
7% Tuky 5 g
0% Sodík 2 mg
4% Bílkoviny 2 g

Višňové kostky postup přípravy receptu:

1

Do misky nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutek, mletý zázvor a vypracujeme hladké těsto. Uděláme z něj váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.

2

Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme plát. Plech vyložíme pečícím papírem a plát těsta na něj položíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 12 minut.

3

Višňový džem dáme do kastrůlku, přilijeme 2 lžíce slivovice a promícháme.

4

Upečený korpus necháme vychladnout, potom jej potřeme višňovým džemem. Marcipánovou hmotu vyválíme na tenký plát a položíme ji na korupus namazaný višňovým džemem. Vložíme zpátky do trouby a pečeme ještě 15 minut.

5

Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky a zdobíme kandovaným ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept