Višňové kostky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňové kostky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42835 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
200 g | Džem višňový |
10 g | Kandované ovoce |
200 g | Marcipánová hmota surová |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Slivovice |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 35,9mg |
Draslík | 6,6mg |
Vláknina | 600,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kandované ovoce, Vaječný žloutek slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem višňový, Marcipánová hmota surová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňové kostky postup přípravy receptu:
1 | Do misky nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutek, mletý zázvor a vypracujeme hladké těsto. Uděláme z něj váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. |
2 | Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme plát. Plech vyložíme pečícím papírem a plát těsta na něj položíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 12 minut. |
3 | Višňový džem dáme do kastrůlku, přilijeme 2 lžíce slivovice a promícháme. |
4 | Upečený korpus necháme vychladnout, potom jej potřeme višňovým džemem. Marcipánovou hmotu vyválíme na tenký plát a položíme ji na korupus namazaný višňovým džemem. Vložíme zpátky do trouby a pečeme ještě 15 minut. |
5 | Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky a zdobíme kandovaným ovocem. |