Velikonoční zajíčci s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční zajíčci s mandlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42838 |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
125 g | Mandle |
200 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 36,9mg |
Draslík | 35,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční zajíčci s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, zbavíme slupky a nasekáme. |
2 | V míse smícháme mouku, mandle, máslo, vejce, moučkový cukr a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta utvoříme váleček, zbalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky. |
3 | Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme placku. Pomocí vykrajovátka z placky vykrajujeme zajičky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Zajíčky potřeme rozšlehaným žloutkem se smetanou a zdobíme mandlovými lupínky. Troubu předehřejeme na 180°C a zajíčky pečeme asi 15 minut. |
4 | Po upečení necháme vychladnout a poté podáváme. |