Pečené kuře se zázvorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře se zázvorovým sirupem
Pečené kuře se zázvorovým sirupem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Anýz celý |
4 stroužek | Česnek |
1600 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
3 polévková lžíce | Sirup zázvorový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 plátek | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 249,6mg |
Draslík | 711,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 546,6mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Česnek, Kuře, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sirup zázvorový, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře se zázvorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Zapneme troubu na 220°C. Nůžkami na drůběž u 2 malých kuřat přestříhneme prsní kosti a rozdělíme od sebe, ale tak, aby půlky zůstaly spojené. Do pekáče je položíme rozříznutou stranou dolů. |
2 | Pomerančovou šťávu z 1 pomeranče, sójovou omáčku, zázvorový sirup a mletou skořici smícháme a nalijeme na kuřata, osolíme, opepříme a obložíme dílky z 1 pomeranče. Na každou 1/2 kuřete položíme 1/2 lžičky másla, plátky česneku, kousek okapaného konzervovaného plátku zázvorového stonku a 1 hvězdičku anýzu. |
3 | Za občasného podlévání pečeme 25 minut, maso se propeče a na povrchu zhnědne, potom kuře přendáme na talíře a přelijeme šťávou. |