Ořechové koláčky s višňovým džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové koláčky s višňovým džemem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42841 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Džem višňový |
200 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Slivovice |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 20,3mg |
Draslík | 23,2mg |
Vláknina | 985,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem višňový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové koláčky s višňovým džemem postup přípravy receptu:
1 | Na vále smícháme mouku, umleté vlašské ořechy, přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutek a máslo. Vypracujeme hladké a tuhé těsto, utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky. |
2 | Těsto vyndáme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme placku, ze které vykrajujeme kolečka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C a koláčky pečeme asi 15 minut. Po upečení necháme koláčky vychladnout. |
3 | V misce smícháme višňový džem se slivovicí a takto připravenou hmotou promazáváme koláčky a slepujeme je. Nakonec koláčky obalíme v moučkovém cukru. |