Recept

Třené věnečky s bílou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42843

Ingredience

250 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
260 g Máslo čerstvé
150 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Skořice mletá
100 g Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
100 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 835kJ
6% Sacharidy 21 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 14 mg
5% Bílkoviny 3 g

Třené věnečky s bílou polevou postup přípravy receptu:

1

Vlašské ořechy umeleme. Máslo v míse utřeme s cukrem do pěny, přidáme špetku soli, skořici, vejce a žloutek. Nakonec přimícháme mleté vlašské ořechy, mouku, škrob a přiléváme mléko.

2

Z hotového těsta utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200°C.

3

Těsto vyjeme z chladničky, naplníme do zdobícího sáčku a na pečící papír tvarujeme věnečky. Plech vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Po upečení necháme koláčky vychladnout.

4

Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu s 10 g másla a vychladlé věnečky z poloviny v čokoládě máčíme. Čokoládu necháme ztuhnout a poté můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept