Jednoduchý recept

Jablka pečená s lesními plody

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42845

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr třtinový
4 ks Jablka
15 g Mandle plátky
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
100 g Ostružiny
1 ks Skořice celá
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
2 polévková lžíce Voda pitná
3 dl Víno portské
4 polévková lžíce Žloutkový krém

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 412kJ
17% Sacharidy 59 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 9 mg
6% Bílkoviny 3 g

Jablka pečená s lesními plody postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů, umyjeme a osušíme jablka. Nařízneme dokola slupku u každého jablka, lépe se propečou.

2

Z jablek vykrájíme jadřince a nalijeme dovnitř citronovou šťávu.

3

Smícháme v míse ostružiny, mandle, cukr, citronovou kůru, nové koření a směs dáme do jablek.

4

Do zapékací nádoby nalijeme portské víno, přidáme skořici a 40 minut pečeme. Poté slijeme vypečenou šťávu do pánve a jablka ponecháme v teple.

5

Vyndáme skořici a přidáme do pánve pastu z vody a solamylu. Zahříváme do zhoustnutí.

6

Žloutkový krém zahřejeme k bodu varu, jablka přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s teplým krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept