Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42846

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mandle
80 g Mandle plátky
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 kávová lžička Skořice mletá
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 616kJ
5% Sacharidy 17 g
10% Tuky 7 g
0% Sodík 9 mg
8% Bílkoviny 5 g

Mandlové perníčky postup přípravy receptu:

1

V misce utřeme vejce s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva. Potom přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, umleté mandle, skořici a vypracujeme hladké těsto. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.

2

Těsto vyjmeme z chladničky, na pomoučněném vále vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj vykrojené čtverečky.

3

Žloutky smícháme se smetanou, hmotou perníčky potřeme a zdobíme plátky mandlí. Troubu předehřejeme na 180°C a perníčky pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept