Tvarohové knedlíky švestkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové knedlíky švestkové
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42847 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Cukr moučkový |
60 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
300 g | Švestky |
130 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 182,5mg |
Draslík | 202,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Švestky, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 16% (pochoutková), Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové knedlíky švestkové postup přípravy receptu:
1 | Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Tvaroh vložíme do mísy, rozmačkáme, přidáme máslo, žloutky, cukr, špetku soli, přisypeme mouku a vypracujeme tužší tvarohové těsto. Odkrajujeme z něj stejně velké kousky, které dlaní rozmáčkneme, vložíme doprostřed 2 půlky švestek, zabalíme do kuliček, naházíme do vroucí vody, promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme zvolna 15-20 minut. |
2 | Knedlíky scedíme, rozdělíme na talíře a přelijeme sladkou smetanou. |