Jednoduchý recept

Jemné perníčky s kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42848

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
150 g Kandované ovoce
20 g Koření perníkové
100 g Mandle plátky
500 g Med včelí
350 g Mouka ječná
350 g Mouka pšeničná
200 g Ořechy vlašské
20 g Soda jedlá
100 ml Voda pitná
150 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 461kJ
17% Sacharidy 60 g
16% Tuky 12 g
14% Sodík 284 mg
13% Bílkoviny 7 g

Jemné perníčky s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme ječnou a pšeničnou mouku, přidáme lžíci citronové kůry, perníkové koření, jedlou sodu, med, vodu, najemno nasekané kandované ovoce, vlašské ořechy a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme přes noc odpočívat do chladničky.

2

Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále vyválíme placku, kterou nakrájíme na čtverečky o velikosti 4x4 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a perníčky na něj položíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a perníčky pečeme 25 minut. Po upečení necháme vychladnout.

3

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pokapeme jí hotové vychladlé perníčky. Zdobíme plátky mandlí. Necháme ztuhnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept