Jednoduchý recept

Pečená dýně s těstovinami a šalvějovým máslem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42849
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Dýně
75 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
25 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
25 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny penne

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 077kJ
32% Sacharidy 114 g
35% Tuky 27 g
9% Sodík 175 mg
38% Bílkoviny 21 g
Pečená dýně s těstovinami a šalvějovým máslem

Pečená dýně s těstovinami a šalvějovým máslem postup přípravy receptu:

1

Dýni butternut oloupanou, bez semen a nakrájenou na kostky (asi 1 cm), 1 lžíci nasekané čerstvé nebo sušené šalvěje, nasekané stroužky česneku a olivový olej smícháme. Směs pečeme v horní části předehřáté trouby na 230°C asi 20 minut, dokud není dýně měkká.

2

Na rozehřáté máslo přihodíme zbývající 1 lžíci šalvěje a 2-3 minuty smažíme na mírném ohni. Rozpálíme další pánev a bez oleje, tj. nasucho, ale při vysoké teplotě dozlatova opražíme jádra piniových ořechů, asi 3-4 minuty.

3

Těstoviny penne uvaříme, podle návodu na obalu, v dostatečném množství vody, nesmí být rozvařené, tj. měkké ale na skus pevné. Potom těstoviny slijeme, aby okapaly, ale necháme si 4 lžíce vody z těstovin. Tuto vodu přilejeme na máslo, přidáme těstoviny, upečenou dýni a promícháme. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem, piniovými ořechy, pepřem a ozdobíme čerstvými větvičkami šalvěje.

Poznámka

Dýně butternut, jinak též "máslová dýně", s máslově ořechovou chutí, světle žluté barvy s málo semeny, v plné zralosti jasně oranžová. Těstoviny penne - široké kratší rourky se zkosenými konci, nazývané též makaronky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept