Jednoduchý recept

Mandlové perníčky s bílou čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42852

Ingredience

2 g Amonium
250 g Cukr krupice
1 kávová lžička Koření perníkové
140 g Mandle
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
4 ks Vejce slepičí
100 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 485kJ
15% Sacharidy 53 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 42 mg
17% Bílkoviny 9 g

Mandlové perníčky s bílou čokoládou postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme vejce s cukrem do pěny. Ve vodě rozpustíme amonium a přimícháme společně s pomerančovou kůrou do vaječné směsi. Pak přidáme najemno nasekané mandle a perníkové koření. Vše důkladně promícháme.

2

Těsto necháme 3 hodiny odpočívat.

3

Plech vyložíme pečícím papírem a lžící tvoříme hrudky na pečící papír. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia a perníčky pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

4

Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a hotové vychladlé perníčky v ní máčím. Necháme ztuhnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept