Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42857
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Džem pomerančový
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Hořčice v prášku
1 polévková lžíce Kapary
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Šalotka
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
750 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 609kJ
10% Sacharidy 36 g
275% Tuky 206 g
9% Sodík 175 mg
75% Bílkoviny 42 g

Pečená kýta s kapary postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu bez kosti vcelku zalijeme vodou, po dovedení k varu plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme 10 minut. Uvařenou a okapanou kýtu zalijeme čerstvou vodou, do níž přidáme rozpůlenou cibuli, plátky mrkve a svazek bylinek (tymián, snítky petrželky a jeden bobkový list), na mírném plameni povaříme ještě hodinu. Poté vše necháme ve vývaru 30 minut chladnout.

2

Troubu rozehřejeme na 190°C. Kýtu z vývaru přemístíme do pekáče s 5 lžícemi vývaru, zbylý vývar odložíme. Dijonskou hořčici smícháme s pomerančovým džemem, kýtu touto směsí potřeme. Během třicetiminutového pečení kýtu dvakrát podlijeme vývarem, hotovou necháme 15 minut odstát.

3

Na kaparovou omáčku rozpustíme 3 lžíce másla, na něm následně po dobu pěti minut smažíme 2 nakrájené šalotky, přidáme 3 lžíce hladké mouky a pražíme ještě 2 minuty za stálého míchání; následně přilijeme 260 ml vývaru, na mírném ohni vaříme 2 minuty. Přidáme 150 ml plnotučného mléka, vaříme 20 minut, občas zamícháme, poté přidáme lžíci opláchnutých, osušených a nasekaných kaparů, 2 lžíce čerstvé nasekané pažitky, 2 lžíce plnotučné smetany, 1 lžíci hořčicového prášku, promícháme. Podle chuti dosolíme, opepříme, prohřejeme a podáváme s masem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept