Recept

Těstoviny zapečené s párky a hořčicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42861

Ingredience

2 kávová lžička Hořčice Dijonská
450 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Máslo nízkokalorické
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
450 g Párky jemné
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
3 polévková lžíce Strouhanka
40 g Sýr Gruyére
40 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
500 g Těstoviny penne
4 polévková lžíce Víno bílé
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,170 kcal
Kilojoule 4 894kJ
31% Sacharidy 111 g
81% Tuky 61 g
16% Sodík 313 mg
76% Bílkoviny 43 g

Těstoviny zapečené s párky a hořčicí postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si nasekáme čerstvý rozmarýn, šalvěj a stroužky česneku a na 1 minutu dáme osmažit na rozpálený olivový olej. Potom přidáme nakrájené oloupané vepřové párky a smažíme dalších 10 minut, občas promícháme, přilejeme suché bílé víno a 2-3 minuty vaříme, trochu vína necháme vyvařit.

2

Těstoviny ve tvaru mušlí uvaříme ve velkém množství vody, ne zcela doměkka, ale aby už nebyly tvrdé. Vodu z těstovin slijeme a přimícháme osmažené párky. Misku na zapékání (20x30 cm) vymažene 1 lžící másla, vysypeme 1,5 lžící strouhanky, vložíme těstoviny s párky a zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme zbytkem strouhanky a lupínky másla a v předehřáté troubě na 200°C zapékáme 15 minut. Aby povrch zhnědl, dáme zapékací misku na 3-4 minuty na rozpálený gril a grilujeme.

3

Bešamelová omáčka - na mírném ohni z nesoleného másla a hladké mouky připravíme jíšku bez hrudek, odstavíme z ohně, přilijeme plnotučné mléko, stále mícháme, vrátíme zpět na oheň a za stálého míchání vaříme 3-4 minuty, dokud nepřejde varem. Potom přimícháme čerstvě nastrouhaný parmezán a sýr gruyère, dijonskou hořčici, špetku soli a kajenského pepře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept