Těstoviny zapečené s párky a hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny zapečené s párky a hořčicí
Těstoviny zapečené s párky a hořčicí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42861 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
75 g | Máslo nízkokalorické |
450 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
450 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Gruyére |
40 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny penne |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 41,1mg |
Draslík | 57,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 282,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 711,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř cayenský, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Máslo nízkokalorické, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Párky jemné, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny zapečené s párky a hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si nasekáme čerstvý rozmarýn, šalvěj a stroužky česneku a na 1 minutu dáme osmažit na rozpálený olivový olej. Potom přidáme nakrájené oloupané vepřové párky a smažíme dalších 10 minut, občas promícháme, přilejeme suché bílé víno a 2-3 minuty vaříme, trochu vína necháme vyvařit. |
2 | Těstoviny ve tvaru mušlí uvaříme ve velkém množství vody, ne zcela doměkka, ale aby už nebyly tvrdé. Vodu z těstovin slijeme a přimícháme osmažené párky. Misku na zapékání (20x30 cm) vymažene 1 lžící másla, vysypeme 1,5 lžící strouhanky, vložíme těstoviny s párky a zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme zbytkem strouhanky a lupínky másla a v předehřáté troubě na 200°C zapékáme 15 minut. Aby povrch zhnědl, dáme zapékací misku na 3-4 minuty na rozpálený gril a grilujeme. |
3 | Bešamelová omáčka - na mírném ohni z nesoleného másla a hladké mouky připravíme jíšku bez hrudek, odstavíme z ohně, přilijeme plnotučné mléko, stále mícháme, vrátíme zpět na oheň a za stálého míchání vaříme 3-4 minuty, dokud nepřejde varem. Potom přimícháme čerstvě nastrouhaný parmezán a sýr gruyère, dijonskou hořčici, špetku soli a kajenského pepře. |