Česnekový chléb s ricottou a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekový chléb s ricottou a bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42862 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Máta |
6 ks | Olivy zelené |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
255 g | Ricotta |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 160,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Citronová kůra, Estragon, Máta, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy zelené, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekový chléb s ricottou a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Olivy vypeckujeme a nadrobno nakrájíme. V míse je smícháme s nasekaným estragonem, pažitkou a mátou. Přidáme strouhanou citronovou kůru a ricottu. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme rajčatový protlak a vložíme do servírovací misky. |
2 | Gril rozpálíme na nejvyšší teplotu. Bagetu nakrájíme na krajíčky a z obou stran je opečeme cca 2 minuty dozlatova. Potřeme je česnekem a servírujeme s pomazánkou. |
Poznámka
Použijeme protlak ze sušených rajčat.