Žampiony plněné ořechy a krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony plněné ořechy a krabím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42863 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cibulka jarní |
340 g | Krabí maso mražené |
2 polévková lžíce | Majonéza |
110 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 198,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Ořechy vlašské, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Majonéza, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony plněné ořechy a krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Ze žampionů odkrájíme nohy, klobouky důkladně otřeme vlhkou utěrkou, vnitřky potřeme octovou zálivkou. |
2 | Na nádivku smícháme konzervované krabí maso s majonézou, nadrobno nasekanou jarní cibulkou, petrželkou a nasekanými ořechy, ochutíme solí i pepřem. |
3 | Klobouky žampionů naplníme nádivkou, necháme vychladit v lednici a podáváme. |
Poznámka
Použijeme konzervované krabí maso a lžíci klasické octové zálivky (viz recept Octová zálivka klasická).