Grilovaná zeleninová frittata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná zeleninová frittata
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42864 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Chilli paprička |
340 g | Chřest sterilovaný |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 186,1mg |
Draslík | 680,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 602,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli paprička, Chřest sterilovaný, Cibule, Cuketa, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná zeleninová frittata postup přípravy receptu:
1 | V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme olej, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a rozprostřeme ji po celé ploše. Na ni poklademe tenké plátky brambor. Pánev zakryjeme alobalem a na mírném ohni smažíme cca 30 minut, dokud brambory nezměknou. |
2 | Poté na brambory naskládáme střídavě okapaný chřest, proužky chilli papriček a na plátky nakrájenou cuketu. Přelijeme rozšlehanými vejci, ochutíme pepřem a posypeme strouhaným parmezánem. |
3 | Frittatu vložíme na cca 15 minut pod rozpálený gril a necháme ztuhnout. Hotovou necháme cca 10 minut vychladnout, vyjmeme z pánve, paprskovitě nakrájíme na porce a ihned podáváme. |