Recept

Marinované jehněčí kotlety s rajčaty a paprikou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42867
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
6 ks Jehněčí kotlety
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
500 g Rajčata
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 702kJ
3% Sacharidy 11 g
36% Tuky 27 g
8% Sodík 156 mg
53% Bílkoviny 30 g

Marinované jehněčí kotlety s rajčaty a paprikou postup přípravy receptu:

1

Připravíme marinádu z nasekaného čerstvého tymiánu (nebo 2 lžic sušeného tymiánu), olivového oleje, červeného vinného octa, soli a černého pepře, které v nekovové misce smícháme. Poté v marinádě obalíme velké jehněčí kotlety zbavené přebytečného tuku, zakryjeme a 1 hodinu necháme v chladničce.

2

Rozehřejeme troubu na 220°C.

3

Na zeleninovou směs si nejdříve připravíme podlouhá rajčata, která zalijeme vroucí vodou, po 1/2 minutě sloupneme slupku, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Potom přidáme kostičky zelené papriky bez semen, jemně nasekanou červenou cibuli a česnek, okořeníme. Připravenou zeleninovou směsí zasypeme kotlety a pečeme 35-45 minut, záleží na tom, zda má být maso propečené méně nebo více. Po vytažení z trouby zabalíme alobalem a ještě 5 minut necháme stát. Před podáváním zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept