Jednoduchý recept

Zapékaný květák s houbami a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4287
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Květák
100 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr krémový
50 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 054kJ
7% Sacharidy 25 g
52% Tuky 39 g
21% Sodík 414 mg
29% Bílkoviny 16 g

Zapékaný květák s houbami a sýrem postup přípravy receptu:

1

Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě. Necháme okapat.

2

Do vymaštěného pekáčku vložíme růžičky květáku a posypeme nakrájenými houbami.

3

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, povaříme a osolíme. Vmícháme rozkrájený sýr, vejce a sekanou petrželovou nať. Touto omáčkou zalijeme květák a houby.

4

Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept