Kavkazské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kavkazské kuře
Kavkazské kuře
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42871 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
1 ks | Citrony |
300 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
1,5 kg | Kuře |
1 polévková lžíce | Kurkuma |
4 polévková lžíce | Máta |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 914,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 867,7mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citrony, Koriandr mletý, Kuře, Kurkuma, Máta, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kavkazské kuře postup přípravy receptu:
1 | Kavkazské kuře připravujeme v nekovové misce. Použijeme kuře o váze 1,5 kg, které ze všech stran propícháme, vetřeme směs z mletého koriandru, zázvoru, kurkumy a chilli koření. Dále smícháme bílý jogurt, čerstvou nasekanou mátu, prolisovaný česnek, sůl a pořádně touto směsí potřeme celé kuře. Přikryjeme potravinovou fólií a přes noc necháme v chladničce. |
2 | Rozehřejeme troubu na 190°C. Kuře dáme na rošt do pečící mísy nohama vzhůru, do břicha kuřete vsuneme 1 omytý citron propíchnutý grilovací jehlou, zalijeme marinádou a přidáme tolik horké vody, aby zakryla dno mísy. |
3 | Kuře pečeme asi 1 hodinu odkryté, ale každých 20 minut jím otočíme a podlijeme vodou. Aby bylo kuře dobře propečené, obrátíme ho nakonec přední (prsní) stranou nahoru a pečeme 30 minut. Teče-li při propíchnutí stehna čirá šťáva, je kuře upečené. Přikryjeme ho alobalem, neuzavíráme a necháme ještě 10 minut a naporcujeme. |