Bílá omáčka se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá omáčka se žampiony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 42872 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
40 g | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
800 ml | Vývar telecí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 19,2mg |
Draslík | 153,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá omáčka se žampiony postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme (cibule nesmí zrůžovět, musí zůstat bílá), přisypeme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme telecím vývarem, troškou vína, přidáme žampiony, osolíme a vaříme půl hodiny. |
2 | Omáčku používáme jak v teplé tak ve studené kuchyni. |
Bílá omáčka se žampiony se připravuje velmi dobře. A stejně tak i chutná. My jsme si ji dali k vepřovým plátkům a chutnala báječně. Mohu ji doporučit stejně jako tento recept.