Recept

Penne s cibulkou a salámem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42873

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 hrst Rozmarýn čerstvý
200 g Salám měkký
50 g Sýr Parmezán
700 g Sýr Provolone
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Penne
1,5 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,209 kcal
Kilojoule 5 060kJ
24% Sacharidy 86 g
82% Tuky 62 g
127% Sodík 3 g
127% Bílkoviny 72 g

Penne s cibulkou a salámem postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na proužky a stroužky česneku pomocí lisu na česnek prolisujeme. Salám nakrájíme též na proužky a sýr provolone na nudličky.

2

Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a dosklovita ji osmažíme. K cibuli přidáme prolisovaný česnek, salám, promícháme a krátce osmažíme. Vše podlijeme vínem a na silném ohni necháme vyvařit.

3

Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Nakrájená rajčata přidáme na pánev. Dochutíme rozmarýnem, solí a pepřem. Vše dusíme na mírném ohni cca 30 minut. Poté přidáme do omáčky nakrájený sýr a necháme ho roztavit. Omáčku odstavíme. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Na struhadle nastrouháme parmezán. Těstoviny přidáme na pánvičku k salámu a rajčatům. Vše promícháme a 1-2 minuty na mírném ohni prohřejeme. Přidáme 1/2 parmezánu. Hotové těstoviny upravíme na talíře, posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept