Jednoduchý recept

Chlebový indický nákyp

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42874

Ingredience

6 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
150 g Cukr krupice
3 ks Kardamom
1 polévková lžíce Mandle
6 dl Mléko polotučné
1,8 dl Mléko zahuštěné slazené
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
40 g Pistácie
3 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 281kJ
26% Sacharidy 92 g
20% Tuky 15 g
21% Sodík 415 mg
26% Bílkoviny 15 g

Chlebový indický nákyp postup přípravy receptu:

1

Na čtvrtiny rozřízneme krajíce chleba. V pánvi rozpustíme máslo a chleba osmahneme po obou stranách, až bude zlatohnědý. Dáme ho do varné mísy a necháme stranou.

2

Do hrnce dáme vodu, cukr a kardamom a uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup přelijeme přes osmažený chleba.

3

Do dalšího hrnce dáme kondenzované mléko, mléko, šafrán a uvedeme do varu. Vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu. Směs nalijeme na chléb se sirupem.

4

Ozdobíme nasekanými pistáciovými oříšky (8 ks), mandlemi a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept