Chlebový indický nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový indický nákyp
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42874 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
6 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
150 g | Cukr krupice |
3 ks | Kardamom |
1 polévková lžíce | Mandle |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 dl | Mléko polotučné |
1,8 dl | Mléko zahuštěné slazené |
40 g | Pistácie |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 379,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 28,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cukr krupice, Kardamom, Mandle, Pistácie, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mléko zahuštěné slazené, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový indický nákyp postup přípravy receptu:
1 | Na čtvrtiny rozřízneme krajíce chleba. V pánvi rozpustíme máslo a chleba osmahneme po obou stranách, až bude zlatohnědý. Dáme ho do varné mísy a necháme stranou. |
2 | Do hrnce dáme vodu, cukr a kardamom a uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup přelijeme přes osmažený chleba. |
3 | Do dalšího hrnce dáme kondenzované mléko, mléko, šafrán a uvedeme do varu. Vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu. Směs nalijeme na chléb se sirupem. |
4 | Ozdobíme nasekanými pistáciovými oříšky (8 ks), mandlemi a podáváme. |