Tagliatelle se slaninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se slaninovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42875 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
400 g | Tagliatelle |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 150,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se slaninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. V pánvi rozpálím olej, slaninu nakrájíme na menší kostky a na oleji ji osmahneme. Ke slanině přidáme cibuli a česnek, promícháme a 2 minuty podusíme. |
2 | Petrželku omyjeme, osušíme a najemno ji nasekáme. Na pánev přidáme hovězí vývar a petrželku. Na mírném ohni vše svaříme na poloviční množství. |
3 | Otrháme bazalku, lístky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Poté je vmícháme do omáčky. |
4 | Tagliatelle uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na struhadle nastrouháme pecorino. Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Posypané sýrem podáváme. |