Recept

Tagliatelle se slaninovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42875
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
400 g Tagliatelle
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 655kJ
21% Sacharidy 76 g
35% Tuky 26 g
26% Sodík 513 mg
43% Bílkoviny 24 g

Tagliatelle se slaninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. V pánvi rozpálím olej, slaninu nakrájíme na menší kostky a na oleji ji osmahneme. Ke slanině přidáme cibuli a česnek, promícháme a 2 minuty podusíme.

2

Petrželku omyjeme, osušíme a najemno ji nasekáme. Na pánev přidáme hovězí vývar a petrželku. Na mírném ohni vše svaříme na poloviční množství.

3

Otrháme bazalku, lístky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Poté je vmícháme do omáčky.

4

Tagliatelle uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na struhadle nastrouháme pecorino. Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Posypané sýrem podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept