Hnědá omáčka základní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 295 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hnědá omáčka základní
Celkový čas: | 295 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 255 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 42876 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
70 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
500 g | Kosti hovězí morkové |
500 g | Kosti hovězí řídké |
500 ml | Kosti vepřové |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Mrkev kořen |
6 g | Nové koření celé |
100 g | Olej slunečnicový |
10 g | Pepř černý celý |
70 g | Petržel kořen |
80 ml | Protlak rajčatový |
15 g | Sůl |
250 ml | Víno červené |
2000 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 52,9mg |
Draslík | 653,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 323,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí morkové, Kosti hovězí řídké, Kosti vepřové, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hnědá omáčka základní postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat hovězí kosti, morkové kosti, a kost z uzeného kolena. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme nahrubo, cibule pouze oloupeme a necháme vcelku. |
2 | Do hrnce vložíme nasekané kosti, přilijeme olej, přisypeme zeleninu, celý česnek, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a smažíme nejméně 7 minut. Zasypeme moukou a smažíme, dokud nebude mouka hnědá. Zalijeme vývarem, přilijeme červené víno, rajčatový protlak a zvolna vaříme 3 hodiny. Omáčku scedíme a znovu povaříme 1 hodinu. Sebereme přebytečný tuk, znovu přecedíme a omáčku máme připravenou k dalšímu použití. |
Poznámka
1