Jednoduchý recept

Hnědá omáčka základní

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 295 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 255 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 42876
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 g Bobkový list
70 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
200 g Cibule
500 g Kosti hovězí morkové
500 g Kosti hovězí řídké
500 ml Kosti vepřové
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Mrkev kořen
6 g Nové koření celé
100 g Olej slunečnicový
10 g Pepř černý celý
70 g Petržel kořen
80 ml Protlak rajčatový
15 g Sůl
250 ml Víno červené
2000 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 053kJ
2% Sacharidy 8 g
53% Tuky 40 g
49% Sodík 973 mg
40% Bílkoviny 22 g

Hnědá omáčka základní postup přípravy receptu:

1

Budeme potřebovat hovězí kosti, morkové kosti, a kost z uzeného kolena. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme nahrubo, cibule pouze oloupeme a necháme vcelku.

2

Do hrnce vložíme nasekané kosti, přilijeme olej, přisypeme zeleninu, celý česnek, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a smažíme nejméně 7 minut. Zasypeme moukou a smažíme, dokud nebude mouka hnědá. Zalijeme vývarem, přilijeme červené víno, rajčatový protlak a zvolna vaříme 3 hodiny. Omáčku scedíme a znovu povaříme 1 hodinu. Sebereme přebytečný tuk, znovu přecedíme a omáčku máme připravenou k dalšímu použití.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept