Jednoduchý recept

Těstoviny zapékané s ančovičkami a rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42878
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Ančovičky konzervované
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Mozzarella
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata
1 špetka Sůl
50 g Sýr Čedar
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
350 g Těstoviny penne

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 926kJ
19% Sacharidy 69 g
37% Tuky 28 g
100% Sodík 2 g
75% Bílkoviny 42 g

Těstoviny zapékané s ančovičkami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Zralá rajčata zalitá vroucí vodou po 30 vteřinách sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Smícháme nastrouhanou mozzarellu, parmEzán, vyzrálý čedar, sušené oregano a 2 lžíce extra panenského olivového oleje a okořeníme.

2

Troubu rozehřejeme na 200°C. Neslané máslo a 2 lžíce extra panenského olivového oleje rozehřejeme v pánvi, přisypeme jemně nasekanou malou cibulku a 5-7 minut smažíme, přidáme jemně nasekaný česnek a samžíme ještě 1 minutu. Potom přidáme nakrájená rajčata, osolíme a vaříme 5 minut doměkka.

3

Přivedeme do varu velké množství osolené vody a vaříme těstoviny penne al dente (ne zcela doměkka, ale už ne tvrdé). Uvařené těstoviny slijeme, přidáme rajčatovou směs. Zapékací hlubokou misku vymažeme zbylým extra panenským olivovým olejem, posypeme 2-3 lžícemi sýrové směsi a 2 filety z ančoviček okapanými a nasekanými na kousky. Poté rozprostřeme těstoviny, přidáme zbylé 2 filety z ančoviček, polijeme sýrovou směsí a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15-20 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept