Těstoviny zapékané s ančovičkami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny zapékané s ančovičkami a rajčaty
Těstoviny zapékané s ančovičkami a rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42878 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mozzarella |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 60,6mg |
Draslík | 470,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Cibule, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny zapékané s ančovičkami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Zralá rajčata zalitá vroucí vodou po 30 vteřinách sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Smícháme nastrouhanou mozzarellu, parmEzán, vyzrálý čedar, sušené oregano a 2 lžíce extra panenského olivového oleje a okořeníme. |
2 | Troubu rozehřejeme na 200°C. Neslané máslo a 2 lžíce extra panenského olivového oleje rozehřejeme v pánvi, přisypeme jemně nasekanou malou cibulku a 5-7 minut smažíme, přidáme jemně nasekaný česnek a samžíme ještě 1 minutu. Potom přidáme nakrájená rajčata, osolíme a vaříme 5 minut doměkka. |
3 | Přivedeme do varu velké množství osolené vody a vaříme těstoviny penne al dente (ne zcela doměkka, ale už ne tvrdé). Uvařené těstoviny slijeme, přidáme rajčatovou směs. Zapékací hlubokou misku vymažeme zbylým extra panenským olivovým olejem, posypeme 2-3 lžícemi sýrové směsi a 2 filety z ančoviček okapanými a nasekanými na kousky. Poté rozprostřeme těstoviny, přidáme zbylé 2 filety z ančoviček, polijeme sýrovou směsí a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15-20 minut dozlatova. |