Piškot bez vajec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškot bez vajec
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42879 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
175 g | Cukr krystal |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Marmeláda jahodová |
225 g | Mouka pšeničná celozrnná |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 101,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Tresť vanilková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškot bez vajec postup přípravy receptu:
1 | 2 nízké kulaté formy vymažeme a vyložíme pečícím papírem. |
2 | Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a přimícháme moučkový cukr. Přidáme vodu, vanilku a slunečnicový olej. Umícháme do hladka a dáme do připravených forem. |
3 | V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 350°C. |
4 | Necháme ve formách vychladnout, poté odstraníme pečící papír a na jeden piškot dáme marmeládu a druhým přiklopíme. |