Houskový nákyp se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houskový nákyp se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 4288 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
50 g | Tuk |
5 ks | Vejce slepičí |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 295,4mg |
Draslík | 88,1mg |
Vláknina | 360,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houskový nákyp se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na kostičky, opečeme na másle a potom je vložíme do formy nebo do pekáčku. |
2 | V mléce rozmíchanou mouku vaříme za stálého míchání, až zhoustne. Necháme prochladnout. |
3 | Potom vmícháme strouhaný sýr, pažitku, sůl, pepř a žloutky. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej zamícháme do připravené směsi. |
4 | Nakonec směs navršíme na žemle a dáme zapéci do předehřáté trouby asi na 30 minut. |
5 | Podáváme se zeleninovými saláty. |