Recept

Penne s kuřecími játry a pomerančovou kůrou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42881

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
35 g Játra kuřecí
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Penne
1,5 l Voda pitná
120 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 575kJ
27% Sacharidy 98 g
17% Tuky 13 g
11% Sodík 218 mg
33% Bílkoviny 19 g

Penne s kuřecími játry a pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Pokrájíme je na menší kousky.

2

Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky.

3

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a doměkka ji podusíme.

4

K cibuli pomocí lisu na česnek prolisujeme česnek, přidáme játra, pomerančovou kůru a bobkové listy. Vše promícháme a 3 minuty podusíme. Poté játra vyjmeme a do šťávy přidáme červené víno, rajský protlak a smetanu. Promícháme a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí.

5

Z omáčky vyjmeme bobkový list. Vložíme játra a krátce je ohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s játry a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept