Cibulová omáčka slovenská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová omáčka slovenská
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42883 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
160 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Ocet vinný červený |
60 ml | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
13 g | Podravka |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 157,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Podravka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová omáčka slovenská postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme mouku a usmažíme tmavou jíšku, zalijeme vývarem a povaříme. Vedle v pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme kroužky cibule, orestujeme, zasypeme 1 větší lžičkou podravky, osmahneme, zalijeme octem a podusíme. Obsah pánve nalijeme do hrnce a vaříme, občas sebereme přebytečný tuk, který se tvoří na povrchu, dochutíme solí, pepřem a dovaříme. |
3 | Omáčku používáme v teplé i ve studené kuchyni. |