Špagety s klobásovými knedlíčky a čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s klobásovými knedlíčky a čočkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42886 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Čočka červená |
125 ml | Hovězí vývar základní |
4 ks | Klobása ostravská |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Špagety |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 34,4mg |
Draslík | 760,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka červená, Hovězí vývar základní, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása ostravská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s klobásovými knedlíčky a čočkou postup přípravy receptu:
1 | Probereme špenát a tvrdé stonky vyhodíme. Listy omyjeme a vložíme je do velkého hrnce. Na silném plamenu necháme špenát spařit, přitom špenát několikrát promícháme. |
2 | Špenát necháme částečně vychladnout a nahrubo ho nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme a na oleji osmahneme dosklovita. Ostravské klobásy vymačkáme ze střívek, vytvarujeme knedlíčky a vložíme do pánve. Dohněda je opečeme na silném ohni. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. |
3 | Na pánev ke knedlíčkům přidáme čočku a za stálého míchání smažíme zhruba 1 minutu. Přidáme špenát, zalijeme vývarem a smetanou a necháme projít varem. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni povaříme ještě asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Špagety upravíme na talíře, přidáme knedlíčky se zeleninou a horké podáváme. |